Goveđi gulaš

Goveđi gulaš

Ovaj recept smo spremili za sve one koji žele da upotpune svoje znanje o pripremi gulaša, kao i za one koji se do sada nisu usuđivali da krenu u avanturu spremanja ovog pomalo komplikovanog, ali ipak jako ukusnog i poznatog jela.

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g goveđeg mesa
  • 6 kašika suncokretovog ulja
  • 2 kom lovorovog lista
  • 250 ml soka od paradajza
  • 1 kašičice bosiljka
  • 2 kašika vegete
  • po ukusu soli
  • 1 kašičice peršuna
  • 600 g crnog luka
  • 2 kašičice mlevene crvene paprike
  • malo bibera

Dinstanje luka:
Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta. U međuvremenu, isecite meso na kocke.

Kuvanje gulaša:
Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme, dolivajte vodu.

Završni deo:
Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. (Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vreme promešate)Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min.

Posluženje:
Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom.

Prijatno! 

Kontakt

Karađorđev put 42, Subotica

Besplatna dostava u Subotici!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".