Ovaj recept smo spremili za sve one koji žele da upotpune svoje znanje o pripremi gulaša, kao i za one koji se do sada nisu usuđivali da krenu u avanturu spremanja ovog pomalo komplikovanog, ali ipak jako ukusnog i poznatog jela.
Sastojci za 4 osobe:
Dinstanje luka:
Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta. U međuvremenu, isecite meso na kocke.
Kuvanje gulaša:
Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu. Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme, dolivajte vodu.
Završni deo:
Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. (Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vreme promešate)Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min.
Posluženje:
Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom.
Prijatno!